Подршка младима кроз активне мјере Завода за запошљавање Републике Српске

Чет, 07.04.2022.


На основу досадашњих позитивних искустава и одличне сарадње, Биро за запошљавање Србац је и ове године партнер у реализацији пројекта ,,Запосли средњошколца”. Пројекат другу годину за редом реализује Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.” Србац, а уз финансијску подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Крајем марта ове године, представници Клуба за тражење посла Србац, одржали су обуку за активно тражење посла за ученике Центра средњих школа „Петар Kочићˮ Србац, који ће кроз једномјесечни програм запошљавања имати прилику да стекну своје прво радно искуство.

Клуб за тражење посла само је једна од активних мјера ЈУ Завод за запошљавање РС којом се пружа подршка младим особама да се што боље припреме за изазове на тржишту рада. У питању је био припремни период средњошколаца прије одласка на радно мјесто.

Кроз обуку учесници су имали прилику да стекну знања и вјештине релевантне за тражење посла, а добили су и препоруке и смјернице како да се понашају на радном мјесту.

Средњошколци који су укључени у пројекат истакли су да им је оваква врста обуке била веома занимљива, јер су добили корисне савјете како да се на што бољи начин представе послодавцу, како да савладају страх и оставе добар утисак на радне колеге са којима ће радити у наредних мјесец дана.

У Клубу за тражење посла се континуирано одржавају обуке из предузетништва за све особе које желе да се баве властитим бизнисом, затим мотивационе радионице за дугорочно незапослене особе са евиденције бироа и редовне обуке за активно тражење послa.

Основна сврха свих активних мјера Завода јесте да се незапосленом лицу пружи континуирана помоћ у тражењу посла како би побољшало своју конкурентност на тржишту рада, а све до остварења крајњег циља - запослења.

 

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

14.10.2022.Публикације

Статистички билтен- септембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец септембар 2022.

Све публикације