Подстицаји за самозапошљавање

Уто, 08.12.2020.


Градска управа Града Бијељина и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске расписали су Јавни позив за додјелу подстицаја незапосленим лицима на територији Бијељине, која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање, а у циљу подршке самозапошљавању и развоју занатства.

Вриједност програма износи 40.000 КМ, од чега је из градског буџета обезбијеђено 50 одсто средстава, а преосталих 50 одсто Програма финансираће Завод за запошљавање.

Право на подстицај имају незапослена лица са евиденције Завода за запошљавање - Биро Бијељина, која су настањена на подручју Града Бијељина и старија од 18 година, а припадају једној од група - демобилисани борци ВРС; ратни војни инвалиди ВРС; дјеца погинулих бораца ВРС; незапослена лица преко 40 година старости; жене жртве породичног насиља и ратне тортуре; незапослена лица у руралним срединама; штићеници домова који су завршили образовање; млади са ВСС без радног искуства; млади са ВСС без радног искуства – дјеца погинулих бораца; млади са ССС без радног искуства – дјеца погинулих бораца, као и лица која се налазе на евиденцији дуже од 6 мјесеци.

Висину појединачних износа подносиоцима пријава одредиће формирана Комисија, а максималан износ по пријави износиће 5.000 КМ, или више уколико се за подстицаје пријави мање од осам лица. У случају да захтјев за средства поднесе више лица која оснивају ортачку радњу, подстицаје могу добити сви ортаци.

Рок за подношење пријава је до 20. децембра 2020. године, а резултати Јавног позива биће објављени на огласним таблама и званичним интернет страницама Града Бијељина и Завода за запошљавање Републике Српске.

Више детаља о Јавном позиву налази се на линку ЈАВНИ ПОЗИВ.

Извор: Град Бијељина

Све вијести

Остале вијести

22.07.2020. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

20.02.2020.Публикације

Статистички билтен- јун 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације