„Пољопром” д.о.о. Источнa Илиџa - дугогодишња традиција успјешног пословања

Пон, 05.03.2018.


Предузеће „Пољопром" д.о.о. из Источне Илиџе основано је 1990. године, и до данас биљежи константан раст и повећање обима производње. Основна дјелатност предузећа је производња и промет потпуне и допунске сточне хране за све врсте и узрасте домаћих животиња. Поред тога, баве се продајом и дистрибуцијом сјеменског и садног материјала, као и заштитом биља.

„Посједујемо фарму кока носиља капацитета 15.500 комада, као и фарму за одгој пиленки, што нам омогућава пласирање на тржиште готових производа - конзумних јаја и пилећег меса, спремног за даљу експлоатацију", истиче Миле Сикима, власник предузећа.

Због сталног ширења капацитета, долазило је до повећања броја радника, који су се запошљавали и дијелом кроз Пројекте ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске. По Пројекту запошљавања лица изнад 45 година, запослена су два радника у 2012, и три радника у 2017. години.

Предузеће посједује четири малопродајна објекта на подручју општина: Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Пале, те велепродајни објекат у Источној Илиџи (Војковићи). Успјешно су се представили на Сајму запошљавања у Палама, а у плану је отварање малопродајног објекта на територији ове општине, тачније у Мокром.

Дугорочни план предузећа је даље ширење производних погона и запошљавање нових радника, па се и у наредном периоду надају успјешној сарадњи са Заводом.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

29.07.2022.Публикације

Статистички билтен- јун 2022.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за мјесец јун 2022.

Све публикације