Посао за 133 радника у Рогатици

Чет, 19.05.2022.


ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске јуче је одобрио послодавцима и лицима која су аплицирала по програмима суфинансирања запошљавања и самозапошљавања за 2022. годину средства у износу од преко 28 милиона марака. Данас су потписани уговори са корисницима програма у општини Рогатица.

Привреда Рогатице је веома заинтересована за пројекте које реализује Завод за запошљавање, заједно са Владом Републике Српске. Од 2018. године до сада успјели смо кроз различите програме у Рогатици да запослимо 550 радника. Kада је ова година у питању, имали смо 75 захтјева за запошљавање 133 радника, од тога 32 захтјева привреде за 50 радника, затим 30 захтјева за запошљавање и самозапошљавање демобилисаних бораца, 11 захтјева привреде и послодаваца за запошљавање 44 приправника.

Имали смо и 9 поврата доприноса, углавном 133 радника ће бити запослена у овој години у Рогатици кроз наш пројекат. То је више од 10% од укупног броја незапослених у самој општини Рогатица. Заиста нам је драго што су послодавци заинтересовани и што прате наше пројекте. Без сарадње послодаваца, Општине и републичких институција се не може ријешити питање запошљавања у Републици Српској. Влада је имала разумијевања и успјела је да прошири акциони план са 14 на 28 милиона KМ, тако да смо направили већи обухват у овој години.

У сваком случају задовољство нам је кад успијевамо да запослимо и једног човјека, а 133 у једној општини није мали број – изјавио је Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање Републике Српске.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изразио је задовољство дугогодишњом подршком Завода за запошљавање нашој општини.

Морам изразити захвалност Заводу за запошљавање, и министарству и нашој Влади што препознају потребу да се овакви пројекти реализују у локалним заједницама. На овај начин се рјешава питање запошљавања различитих група, чиме се побољшава и пословна клима у локалним заједницама – рекао је Јагодић.



Аплицирао сам на програм самозапошљавања, уз средства од 5.000 KМ, што ће у нашем раду отприлике једну годину покрити плате и доприносе. Овом приликом желим да се захвалим Заводу за запошљавање, министарству, Влади, начелнику општине и свима који су учествовали у овом пројекту – рекао је Жељко Kовачевић, власник ауто школе “Стоп плус”.

Захваљујући Заводу за запошљавање већ дуги низ година успијевамо да запослимо нове раднике. Ми смо од једне фирме која је била мала, са десетак радника, дошли до фирме која има 293 запослена. Добрим дијелом субвенцијама и добрим дијелом учествовањем на пројектима, који су заиста били корисни, успјели смо да направимо респектабилну компанију, наравно захваљујући подршци Владе, локалној заједници и посебно Заводу за запошљавање. Искрено хвала и идемо напријед – поручио је Радован Ђерић, власник предузећа “Power”.

Завод за запошљавање Републике Српске ове године реализује сљедеће програме: Програм финансирања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС „Заједно до посла”, Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди, Програм подршке запошљавања младих са ВСС у статусу приправника и Програм подршке привреди путем поврата уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање радника.

 

Извор: Општина Рогатица

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

27.10.2023.Публикације

Статистички билтен- септембар 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за септембар 2023. године

Све публикације