Посао за 87 лица из Требиња

Пет, 18.06.2021.


У Требињу ће кроз три пројекта Завода за запошљавање Републике Српске и Града Требиња бити запослено 87 лица, од којих 16 из борачких категорија.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да ово није први пут да Завод подржава запошљавање лица у Требињу, наводећи да су данас потписани уговори са привредницима који ће запослити нове раднике и борачким категоријама које ће се самозапослити.

Умјесто првобитно предвиђених 300 лица биће запослено 1.300. То је веома важна одлука Владе Српске да подржи додатна запошљавања људи који желе да се запосле или самозапосле“, навео је Ћурић.

Он је рекао да је свако лице које се одлучило да потпише уговор донијело важну и храбру одлуку, посебно с аспекта јер се ради о времену када је присутна пандемија вируса корона која је значајно отежала рад привреде.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је да је за подручје Требиња, Љубиња и Билеће издвојено око 2.000.000 КМ, наводећи да ће у Билећи бити запослено 115 бораца, а у Љубињу 57.

У Требињу је веће интересовање било за пројекте привреде него за борачке категорије, што је разумљиво јер Требиње има развијенију привредну активност“, навео је Вујичић.

У Републици Српској биће запослено укупно 1.300 лица из борачких категорија.


Самостални бизнис захваљујући овим средствима покренуће Требињац Жељко Шкриван.

Демобилисани сам борац прве категорије. Бавим се аутомехаником и захваљујући овом подстицају покрећем властити бизнис. Мислим да ћу успјети у томе и захваљујем се свим институцијама које спроводе овај програм“, навео је Шкриван.

Он је добио финансијску подршку од 10.000 КМ.

 

Извор: "Тrebinjelive"

Све вијести

Остале вијести

03.02.2022. Пројекти ЗЗЗРС

ПРОГРАМ ЗАПОШЉАВАЊА И САМОЗАПОШЉАВАЊА ЦИЉНИХ КАТЕГОРИЈА У ПРИВРЕДИ У 2022. ГОДИНИ
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

03.08.2022. Остали пројекти

Јавни позив за незапослена лица за похађање обука по програмима оспособљавања
Агенција за развој предузећа – Еда, Бања Лука, у име Локалног…

Сви пројекти

27.01.2022.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације