Посјета директора Мирослава Вујичића компанији „Алумина”

Чет, 19.05.2016.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић посјетио је у сриједу 19. маја компанију „Алумина" у Зворнику, гдје је у разговору са предсједником Управног одбора Дарком Лакићем, представио пројекте запошљавања који реализују Влада Републике Српске, Завод за запошљавање Српске и послодавци.

„Разговарали смо о сарадњи Завода за запошљавање и компаније „Алумина", односно о могућности запошљавања и финансирања радника преко пројеката Завода за запошљавање РС", истакао је Вујичић послије састанка и изразио захвалност менаџменту „Алумине" на напорима које чини у области запошљавања.Вујичић је рекао да Влада Српске и Завод за запошљавање кроз пројекте запошљавања желе да поспијеше послодавце на отварање радних мјеста.„Ради се о четири пројекта у вриједности од око 15 милиона конвертибилних марака, што ће обезбиједити запошљавање око 3.270 лица у овој години", истакао је Вујичић.

Лакић је рекао да су за пословање „Алумине" веома важни људски ресурси, почев од мајстора па до руководилаца.

„Компанија „Алумина" подржава пројекте запошљавања, јер је то један од начина да незапослени, прије свега млади људи дођу до посла", истакао је Лакић.

Он је додао да ће „Алумина", у складу са потребама, аплицирати за неке од понуђених пројеката и искористити могућност субвенције значајнијег дијела трошкова за плате и доприносе које обезбјеђује Завод за запошљавање Републике Српске током ангажмана радника у оквиру понуђених пројеката.

„Надамо се да ће се сви они који буду ангажовани у нашој компанији кроз ове пројекте, доказати на послу и искористити шансу да добију стално запослење", рекао Лакић и навео да је „Алумина" један од најбитинијих привредних ресурса у Републици Српској. Стога, како је рекао, запошљавање, треба да буде у функцији пословних резултата компаније.

Шеф Бироа за запошљавање у Зворнику Горан Петровић истакао је веома успјешну сарадњу са компанијом „Алумина".

„Зворничка „Алумина" је привредни субјекат који се налази у битном економском тренутку и активности које се предузимају у овој компанији су показатељ да менаџмент и те како озбиљно размишља о будућим плановима фабрике и кадровима са којима ће реализовати своје пословне активности", истакао је Петровић, те подсјетио да је Биро за запошљавање у Зворнику у току прошле године, на подручју општине Зворник, реализовао пет пројеката који су омогућили запошљавање више од 120 незапослених лица.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације