ПОСЈЕТА КОМПАНИЈИ ТЕКСТИЛА  “МРАЗ” ПАЛЕ

Пет, 27.05.2022.


Директори Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић и Националне службе за запошљавање Србије Зоран Мартиновић посјетили су данас на Палама компанију текстила "Мраз", са којом Завод сарађује дуги низ година.

Вујичић је навео да је ријеч о једној од више компанија са којом постоји сарадња, те појаснио да Завод посредује у запошљавању радника у ову текстилну фирму и врши исплату подстицаја.

"Ова компанија користи наше подстицаје на најбољи могући начин. Све оно што уговоримо буде и реализовано, па чак и више, у смислу запошљавања радника", рекао је Вујичић новинарима приликом посјете овој фирми.

Технички директор "Мраза" Милош Ковачевић изразио је задовољство што је фирма имала прилику да угости делегацију из Србије те додао да су им представили једну од најнапреднијих текстилних фабрика у БиХ и региону.

Он је рекао да је ова фирма резултат дугогодишњег рада његове породице, али и свих запослених у компанији те додао да захваљујући томе, али и Заводу за запошљавање, сарађују са инопартнерима.

Ковачевић је истакао да је компанија у посљедње двије године створила 200 радних мјеста, са адекватном опремом, као и да је вршена преквалификација радника, која може да одговори условима западно-европског тржишта.

"Претежно радимо гастро моду, односно угоститељски програм, као и радну одјећу за веће компаније у Њемачкој", рекао је осамнаестогодишњи Ковачевић, чији деда је покренуо ову фирму.

 

Извор СРНА

Све вијести

Остале вијести

03.02.2022. Пројекти ЗЗЗРС

ПРОГРАМ  ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊУ МЛАДИХ СА ВСС У СТАТУСУ ПРИПРАВНИКА У 2022. ГОДИНИ
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

04.03.2022.Публикације

Статистички билтен- јануар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за јануар мјесец 2022.године

Све публикације