Потписан Меморандум о сарадњи Завода за запошљавање са Економским факултетом из Пала

Пет, 22.02.2019.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић и декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Радомир Божић потписали су данас у Палама Меморандум о сарадњи.

Циљ документа је успостављање будуће сарадње у областима од интереса за обје стране, као и реализација активности у погледу подизања нивоа и квалитета стеченог знања, образовања и обучености кадрова, прије свега младих и пружања подршке у запошљавању и самозапошљавању, учешће у научно-истраживачком раду и пројектима у области високог образовања, практичних економских знања, стратегија и политика економског раста, развоја тржишта рада, политике подстицаја и раста запослености и институционалне сарадње између уговорних страна у разним областима које су од значаја за обје стране, као и за Републику Српску.

Директор Вујичић изјавио је да су уговорне стране искористиле прилику да потпишу споразум који ће дефинисати будућу сарадњу између Економског факултета и Завода с циљем запошљавања младих људи и пружања информација о структури незапослених лица на евиденцији у сврху прилагођавања студијских програма потребама тржишта рада. Дао је осврт на актуелни програм самозапошљавања "Стартап Српска" који има за циљ мотивисање младих да покрећу властити бизнис.

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Радомир Божић, захвалио се Заводу за Запошљавање Републике Српске и директору Мирославу Вујичићу на томе што су препознали потребу и интерес да се оствари сарадња између двије институције како би студенти знање стечено на Економском факултету успјешно примјењивали у пракси. Као дио тога, Божић је истакао студентски предузетнички инкубатор као једну од актуелних активности студената, којом садашњи и свршени студенти развијају своје пословне идеје како би их успјешно реализовали у будућности.

Све вијести

Остале вијести

19.06.2020. Пројекти ЗЗЗРС

Програм обуке, доквалификације и преквалификације у 2020. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

03.07.2019. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

24.02.2020.Публикације

Статистички билтен- април 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације