Потписан протокол о сарадњи Завода за запошљавање и општине Вишеград

Сри, 13.12.2017.


У Вишеграду је данас потписан протокол о сарадњи ове општине и Завода за запошљавање Републике Српске, чији је циљ брже и ефикасније рјешавање проблема незапослености у општини.

Директор Завода Мирослав Вујичић рекао је да ће овај протокол омогућити општини Вишеград да наступи према међународним организацијама.

"Размотрили смо могућност сарадње на пројектима које ћемо реализовати у 2018. години. Завод је спреман да финансира пројекте у општини Вишеград. Наредне године ћемо имати важан пројекат ´Регрес о плаћању доприноса´ и вјерујем да ће бити успјешно реализован", истакао је Вујичић.

Он је напоменуо да тај пројекат подразумијева покривање трошкова доприноса свим запосленим у привреди.

Вујичић је навео и пројекат у вези са приправницима који ће обухватити циљне групе, демобилисане борце и категорије породица погинулих, што, како је додао, Завод ради сваке године.

Према његовим ријечима, дефинисан је буџет за запошљавање за наредну годину - око 11 милиона КМ властитих средстава и додатно око 10 милиона КМ из кредита Свјетске банке.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина има веома добру сарадњу са Заводом за запошљавање.

Он очекује да ће и у наредном периоду бити настављени контакти, те да ће бити спровођени веома добри програми које су омогућили Влада Републике Српске и Завод за запошљавање.

"У општини Вишеград је закључно са октобром запослено готово 200 људи са евиденције Завода, што је веома позитивна ствар и наставићемо тренд запошљавања у нашој општини", поручио је Ђуревић.

Он је истакао да је позитивно то што су у овој години отворене четири фирме из Србије.

"Ове фирме су већ почеле да запошљавају одређени број људи и настављамо са том иницијативом, да помогнемо свима који су заинтересовани да улажу у општину, отварају нове фирме и стварају нова радна мјеста", навео је Ђуревић.

Према његовим ријечима, општина Вишеград је препознала такве фирме и помаже на различите начине.

"Надам се да ће бити настављен тренд отварања нових фирми у Вишеграду", напоменуо је Ђуревић.

 

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације