ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА 28 ЛИЦА ПО ПРОГРАМУ ЗАПОШЉАВАЊА БОРАЧKИХ КАТЕГОРИЈА

Сри, 09.06.2021.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас уговоре са 28 лица из Сребренице и Братунца којима су одобрена средства по Програму суфинансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

Уговори су потписани са 10 корисника из Сребренице и 18 из Братунца по Програму "Заједно до посла" и сви ће од Завода добити по 10.000 KМ.

Вујичић је потписао уговоре и са шест послодаваца из Сребренице и Братунца, којима су одобрена средства по Програму подршке запошљавању у привреди путем исплате подстицаја у изосу уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање радника.

За четири послодавца из Братунца обезбијеђено је 60.000 KМ, а за два из Сребренице 21.000 KМ.

Вујичић је рекао новинарима у Сребреници да је средства за Програм "Заједно до посла" обезбиједила Влада Републике Српске и да ће корисницима 70 одсто бити уплаћено након потписивања уговора, а 30 одсто у идућој години.

Завод ће укупно по основу данашњих уговора уложити 361.000 KМ за самозапошљавање и запошљавање по ова два програма у сребреничкој и братуначкој општини у овој години.

Вујичић је пожелио успјех у раду свим потписницима уговора и развој бизниса којим се баве и најавио нове програме подршке запошљавању у овој години.

 

Извор: Срна

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама и бироима
Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама…

Све публикације