Потписани уговори са послодавцима и незапосленим лицима у Источном Новом Сарајеву

Пет, 09.10.2020.


Завод за запошљавање Републике Српске потписао је уговоре са 74 послодавца за запошљавање 136 лица из општине Источно Ново Сарајево, што је више од 10 одсто од укупног броја незапослених у овој локалној заједници.

 Директор Завода Мирослав Вујичић рекао је да је у овој установи евидентирано око 1.290 незапослених лица са подручја општине Источно Ново Сарајево, те да Завод, заједно са послодавцима, на овај начин директно помаже у запошљавању.

 "Данас смо упознали послодавце и о пројекту који ћемо расписати на наредној сједници, а који је искључиво намијењен за запошљавање борачке категорије. Вјерујем да ће послодавци, поред свих, показати интересовање и за наш наредни пројекат", изјавио је Вујичић.

 

Власник Стоматолошке ординације "Станојевић" Михаел Станојевић изразио је задовољство због вишегодишње добре сарадње са Заводом за запошљавање и данашњим потписивањем уговора за пријем нових радника.

 "У протеклим годинама примали смо и приправнике и раднике на неодређено вријеме у различитим категоријама. У случају појаве неког проблема, Завод је увијек био веома сусретљив и помагао у његовом рјешавању. Вјерујем да ћемо нашу сарадњу наставити", рекао је Станојевић.

 Директор Предшколске установе "Патријарх Павле" у Источном Новом Сарајеву Никола Ашанин овај програм сматра изузетно значајним, наводећи да на овом подручју нема довољно стручно оспособљених васпитача за рад у предшколским установама.

 

(СРНА)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

28.07.2023.Публикације

Статистички билтен- јун 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за јуни 2023.

Све публикације