Потписани уговори у Фочи, Рудом и Чајничу

Сри, 16.06.2021.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је уговоре са 105 лица из Фоче којима су одобрена средства по Програму суфинансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске у овој години "Заједно до посла".

Уговоре вриједне 1.050.000,00 KМ потписало је стотину незапослених демобилисаних бораца и петоро дјеце погинулих бораца.

„Данас смо потписали уговоре вриједне 1.112.996,00 КМ са 115 послодавца за запошљавање 123 лица на подручју општине Фоча, кроз реализацију три програма. Влада Републике Српске је стимулисала покретање властитог бизниса и кроз Програм „Заједно до посла“ издвојена су средства од 10.000,00 КМ по једном незапосленом лицу“, истакао је Вујичић, те додао да ће Завод вршити праћење и контролу најмање 12 мјесеци од дана заснивања радног односа лица запослених путем програма.

Вујичић је потписао уговоре и са девет послодаваца по Програму запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години, те са једним послодавцем по Програму подршке запошљавању у привреди путем исплате уплаћених пореза и доприноса.

„Сва средства која смо овим путем одобрили иду у праве руке, са једне стране послодавцима који их у већини случајева искористе за набавку машина и опреме, чиме стварају  предуслове за конкурентну производњу и запошљавање радника, а са друге стране незапосленим лицима која средства искористе за развој и покретање бизниса, те инвестирање у развој властитог производа“, рекао је Вујичић .

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић рекао је да је, с обзиром на изузетно велику незапосленост у овој локалној заједници, овај пројекат битан искорак.

"Надамо се да ћемо и даље у сарадњи са Заводом за запошљавање налазити додатна рјешења, гдје ће се и локална заједница једним дијелом укључити у финансирање пројеката. Ми смо заинтересовани да видимо да, можда, у наредној години обезбиједимо пакете бесповратне помоћи нашим демобилисаним борцима, нарочито оним лицима који желе да се баве пољопривредом на својим имањима", нагласио је Вукадиновић.

Након Фоче уговори су потписани и са 71 послодaвцем са подручја Рудог и Чајнича. Укупна вриједност уговора је 218.615,00 КМ за општину Рудо, те 456.708,00 КМ за општину Чајниче.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације