Потписивање уговора са послодавцима из И. Сарајева

Чет, 16.08.2018.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, потписао је данас уговоре са 80 послодаваца о запошљавању 235 незапослених лица са подручја општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, за шта је Завод обезбиједио 1.091.103 KМ. Вујичић је новинарима у Источној Илиџи рекао да уговоре о запошљавању 235 активних тражилаца посла финансира Завод за запошљавање заједно са послодавцима и истакао да су скупови, као што је данашњи, добра прилика да од привредника и локалних заједница чују које су њихове потребе и шта би требало урадити у наредном периоду. Он је нагласио да Завод за запошљавање редовно обавијештава Министарство просвјете и културе Републике Српске о ситуацији на тржишту рада, али и о трендовима и кретањима када је ријеч о потребној радној снази.

Састанку су поред представника Завода и послодаваца присуствовали и начелници општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново. Том приликом, начелник општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић рекао је да ће кроз овај програм бити запослено око 120 лица из те локалне заједнице, те да ће они радити у јавном и приватном сектору. Он је нагласио да број незапослених у општини Источно Ново Сарајево из године у годину опада што, како каже, говори да су програми Завода за запошљавање Републике Српске оправдани.

„Сам податак да је 235 лица обухваћено овим програмом и да јавне институције, општине, јавна предузећа и приватни сектор планирају запослити оволики број људи, говори да је пројекат успио у ове три општине”, поручио је Ћосић.

Све вијести

Остале вијести

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Економска криза
Завод за запошљавање Републике Српске се крајем 2008. године…

Све публикације