Потписивање уговора са послодавцима из И. Сарајева

Чет, 16.08.2018.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, потписао је данас уговоре са 80 послодаваца о запошљавању 235 незапослених лица са подручја општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, за шта је Завод обезбиједио 1.091.103 KМ. Вујичић је новинарима у Источној Илиџи рекао да уговоре о запошљавању 235 активних тражилаца посла финансира Завод за запошљавање заједно са послодавцима и истакао да су скупови, као што је данашњи, добра прилика да од привредника и локалних заједница чују које су њихове потребе и шта би требало урадити у наредном периоду. Он је нагласио да Завод за запошљавање редовно обавијештава Министарство просвјете и културе Републике Српске о ситуацији на тржишту рада, али и о трендовима и кретањима када је ријеч о потребној радној снази.

Састанку су поред представника Завода и послодаваца присуствовали и начелници општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново. Том приликом, начелник општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић рекао је да ће кроз овај програм бити запослено око 120 лица из те локалне заједнице, те да ће они радити у јавном и приватном сектору. Он је нагласио да број незапослених у општини Источно Ново Сарајево из године у годину опада што, како каже, говори да су програми Завода за запошљавање Републике Српске оправдани.

„Сам податак да је 235 лица обухваћено овим програмом и да јавне институције, општине, јавна предузећа и приватни сектор планирају запослити оволики број људи, говори да је пројекат успио у ове три општине”, поручио је Ћосић.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Како се представити послодавцу
Брошура “Како се најбоље представити”

Све публикације