Повећано интересовање послодаваца за посредовањем

Пет, 17.07.2015.


Посредовање као једна од кључних функција Завода остварује се кроз директну сарадњу са послодавцима у циљу задовољавања исказаних потреба за радницима, али и кроз много шире активности и мјере које су предузимају у циљу усклађивања понуде и потражње на тржишту рада. Ту наравно спадају и мјере које је Завод предузима у циљу бржег укљућивања незапослених лица у процес рада.

Послодавцима који су се опредјељују за сарадњу са Заводом пружају се услуге избора незапослених лица различитих струка и занимања зависно од захтјева послова и задатака за које су поднешене пријаве потреба, бесплатно оглашавање слободних радних мјеста, сагледавање могућности задовољавања потреба зависно од будућих планова развоја, одабир лица одговарајућег профила сагласно исказаним потребама, информације о могућностима учествовања у пројектима суфинансирања запошљавања, чији је носилац реализације Завод за запошљавање, као и другим информацијама битним за тржиште рада.

На подручју бироа Бања Лука у посљедња два мјесеца повећано је  интересовање послодавца за посредовањем путем Завода и за запошљавањем лица различитих профила. Заводу су се обратила 44 послодаваца и затражила посредовање за 91 лице са евиденције незапослених. Сарадници у бироу Бања Лука настоје да пруже што је могуће квалитетније услуге када је у питању избор кандидата за послове и задатке за које је исказана потреба и за које имају упражњена радна мјеста.

С обзиром да је Управни одбор Завода за запошљавање Републике Српске донио одлуку о одобравању средстaва по пројектима суфинасирања запошљавања чији је носилац реализације Завод за запошљавање, очекује се повећано запошљавање лица са евиденције, а самим тим и већи обим посредовања за ова лица.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

27.10.2023.Публикације

Статистички билтен- септембар 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за септембар 2023. године

Све публикације