Позитивна прича - “Ентеријери Перић” Пале

Пет, 08.09.2017.


Развој сектора малих и средњих предузећа, од великог је значаја за општину Пале и њене становнике. Моћ која лежи управо у малом бизнису, a коју је потребно подупријети повољним стимулативним мјерама и усмјерити ка крајњем циљу - превазилажењу привредне стагнације, доприноси повећању опште запослености и економском расту.

Једна од позитивнијих прича је и занатска радионица "Ентеријери Перић", основана у Палама 2013. године, састављена од младих људи запошљаваних углавном кроз разне пројекте Завода за запошљавање Републике Српске почев од 2013. до 2017. године.

Ова млада фирма, од самог оснивања бави се производњом плочастог намјештаја и намјештаја од пуног дрвета. Двије и по године пословали су као мања занатска радионица, а касније су проширили дјелатност и изградили нови објекат површине 400 метара квадратних, гдје је тим фирме у могућности да за клијенте изради комплетан пројекат ентеријера - од узимања димензија, снимка постојећег стања, преко израде идејног решења и 3D визуализације, до завршне израде намјештаја.

Од 2016. године фирма употпуњује понуду и свој успјешан развој темељи на едукацији запослених, улагању у савремене машине које омогућавају израду захтјевнијих елемената.

Функционалност, модеран дизајн, континуирани квалитет омогућили су да фирма "Ентеријери Перић" буде препозната како на домаћем тако и на страном тржишту.
Тренутно запошљавају десет радника од којих је седам лица запослено кроз пројекте суфинансирања запошљавања радника и то углавном по Пројекту запошљавања у привреди и Пројекту "Заједно до посла".

Младен Перић, оснивач и власник фирме, има план да побољша производњу и квалитет производа, за шта ће се у великој мјери ослонити на нову радну снагу.

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

26.12.2017. Остали пројекти

Феријални рад у Њемачкој у 2018. години
Завод за запошљавање Републике Српске и ове године…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Како започети и водити властити бизнис
Овај приручник је настао као израз потребе пружања елементарних…

Све публикације