Позитивна прича: “Galtex” д.о.о. Пале

Пон, 28.11.2016.


Завод за запошљавање Републике Српске кроз пројекте суфинасирања запошљавања, послодавцима на подручју Републике Српске нуди могућност учешћа у истим, а све са циљем запошљавања активних тражилаца запослења и смањења укупне незапослености.

Наводимо само један од позитивних примјера послодавца који је на најбољи начин искористио подстицајна средства Завода.

Предузеће “Galtex”д.о.о. Пале своју традицију гради од 1965. године када је у Палама основана мала кројачка радионица. Из године у годину, предузеће се развијало и расло са карактером породичног предузећа, а од 2000. године “Galtex” је друштво са ограниченом одговорношћу које тренутно запошљава 34 радника од којих је 8 у производњи. Примарна дјелатност је обрада и продаја текстила намјењена обичним и професионалним корисницима.

“Galtex” данас у понуди има робу из сопственог асортимана, као и понуду робе из Босне и Херцеговине, Србије и Италије. Мрежа од девет продајних објеката је концентрисана у источном дијелу Републике Српске и БиХ, а чине је продајни објекти у Палама, Сокоцу, Рогатици, Источном Сарајеву, Фочи, Вишеграду и Горажду.

Фирма “Galtex” је и ранијих година била корисник средстава за суфинансирање запошљавања радника, задржавао их у радном односу и уредно измиривао законске обавезе. Тренутно је корисник средстава запошљавања у Привреди за 2016. годину и по Пројекту "Заједно до посла" по ком је запослено дијете погинулог борца.

Директор и власник предузећа “Galtex” Пале, Раденко Пекић планира да у будућности прошири и побољша производњу и квалитет производа за шта ће се у великој мјери ослонити и на нову радну снагу.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације