Позитивна прича из Костајнице - Уз додатни труд до жељеног циља

Пет, 21.12.2018.


Центар за информисање, савјетовање и обуку (ЦИСО) Приједор пружа незапосленим лицима услуге савјетовања, информисања и оспособљавања с циљем њиховог што бржег и лакшег запошљавања. Акценат је на мотивисању младих незапослених лица на активном тражењу посла, те повећању њихових капацитета запошљивости. У склопу редовних активности ЦИСО организује инфо семинаре, индивидуална савјетовања, радионице које се односе на писање радне биографије, пропратног и мотивационог писма, те разговора са послодавцем, мотивационе семинаре, обуке из предузетништва, као и активности професионалног информисања ученика. Наведене обуке континуирано се реализују како у Приједору, тако и у осталим бироима који припадају овој Филијали.

Радмило Ђенадија из Костајнице је један од оних који је прошао неке од ових активности. Он се након завршених студија на Филозофском факултету у Бањој Луци вратио у Костајницу и пријавио на евиденцију незапослених. Приликом пријаве на биро, предложено му је да се укључи у активности које организује ЦИСО - започиње своју причу Радмило.

„Присуствовао сам инфо семинару и радионицама на којима сам се детаљније упознао са писањем си-вија (CV), мотивационог писма, те савјетима за разговор са послодавцем. Напомињем да сам се пријављивао на различите огласе и конкурсе укључујући и послове који нису били у мојој струци. За овај посљедњи конкурс обавијестила ме је госпођа Славица из бироа. С обзиром да се радило о послу у мојој струци, одмах сам се пријавио на исти. Убрзо ме послодавац позвао на разговор, што ме је довело до запослења", наставља Радмило.

„Сматрам да се у склопу редовног школовања науче различите корисне ствари, али не и како се активно укључити у процес тражења посла. Схватио сам да није довољно само стећи диплому, већ је неопходно уложити додатни труд да би се дошло до жељеног циља, а то је посао у струци. Проналажење посла за свакога је, а поготово за младог човјека без радног искуства, велики изазов и зато је потребно стицати додатна знања на све захтјевнијем тржишту рада", завршава своју причу Радмило.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама и бироима
Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама…

Све публикације