Мљекара “Пађени” Билећа, примјер успјешног послодавца

Чет, 29.12.2016.


Предузеће за производњу и промет д.о.о. "Мљекара Пађени" из Билеће успјешно послује и развија се од 1999. године. Продају својих артикала млијека и млијечних производа врши у преко 2.000 малопродајних објеката на подручју БиХ.

Почетни капацитет био је прерада око 200 литара сировог млијека на дан, а данас је то савремено опремљен погон који има дневни капацитет прераде 50.000 литара свјежег млијека, које се откупљује од око 950 коопераната са подручја 16 општина Херцеговине, Романије и Подриња.

"Мљекара Пађени" прати свјетске трендове тако да су квалитет и озбиљност пословања исказали и кроз имплементацију међународних стандарда, a oве године добили су дозволу за извоз производа у Европску унију.

Са константним повећањем производње растао је и број радника. Тренутно су запослена 94 радника, а знатан број радника у континуитету од 2008. године засновао је радни однос по разним пројектима Завода за суфинансирање новог запошљавања. Сви радници након уговорног периода настављали су са радом по уговору на неодређено вријеме.

У току 2016. године по Пројекту запошљавања у привреди радни однос засновало је осам радника, по Пројекту запошљавања младих у статусу приправника два лица са евиденције незапослених одрађују приправнички стаж, те је запослено једно лице по Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости.

По ријечима директора Ненада Вукојe примарно је у наредном периоду повећање производње, запошљавање нове радне снаге и наставак успјешне сарадње са Заводом за запошљавање Републике Српске.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације