Позитивна прича: Пољопривредно газдинство за производњу ароније “Ранч ММ”

Пет, 17.11.2017.


Уз подстицајна средства Завода за запошљавање Републике Српске, а кроз Пројекат самозапошљавања дјеце погинулих бораца ВРС "Заједно до посла" Миломирка Митровић из Рогатице регистровала је 2016. године пољопривредно газдинство за производњу ароније "Ранч ММ". Средства је уложила у подизање засада ароније и опрему за производњу прерађевина од ове биљке (хладно цијеђени сокови, џемови, чајеви, ликери и слично).

С обзиром на то да има одличне услове за обављање пољопривредне производње одлучила је да подигне засаде ароније на имању у селу Сјеверско, на платоу Борика недалеко од Рогатице.

Иако је плато Борика чувен по узгоју боричког кромпира, захваљујући Миломирки постао је познат и по узгоју биљке ароније - коју неки називају и "намирница будућности" јер има изразиту љековиту моћ за људски организам. Такође, аронија је отпорна и на велике хладноће па се може узгајати и на надморским висинама преко 1000 метара.

Досадашње пословање је задовољавајуће, а сa успјехом се измирују и све обавезе према добављачима и држави. Обавезни период од годину дана праћења и контроле самозапошљавања од стране Завода за запошљавање Републике Српске је завршен, а Миломирка је и даље у радном односу у пољопривредном газдинству за производњу ароније "Ранч ММ" и размишља у будућности о проширењу производње.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

29.07.2022.Публикације

Статистички билтен- јун 2022.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за мјесец јун 2022.

Све публикације