Позитивни почетни резултати Клуба за тражење посла Источна Илиџа

Пон, 04.03.2019.


Клуб за тражење посла Источна Илиџа основан је у децембру 2018. године, а са интензивним радом започео је у фебруару ове године. До сада обуке у овом клубу успјешно је завршило четворо полазника, од којих се троје запослило. Већ у овом почетном периоду клуб је остварио одличне резултате и због тога је порасло интересовање незапослених лица за активности које клуб реализује.


Тренутно, радионице које организује овај клуб похађа 12 нових незапослених лица гдје им савјетодавци помажу да стекну вјештине и да буду довољно мотивисани како би себе представили на најбољи начин будућем послодавцу. Поред обука за писање биографије, мотивационих писама и симулација разговора са послодавцима, у Клубу за тражење посла у Источној Илиџи се додатно организују и информатичке обуке и почетни курс рада на рачунару за незапослена лица која немају потребна информатичка знања за самосталан рад.


"Клуб је у врло кратком периоду успио да заинтересује незапослена лица, првенствено младе људе који су се тек пријавили на нашу евиденцију Завода. На основу до сада постигнутих резултата већ у наредним данима могуће је очекивати већи број позитивних прича лица која су посредством клуба успјела да пронађу запослење", истиче водитељ Клуба за тражење посла у Источној Илиџи, Милош Голијанин.


Водитељи клубова као стручна лица су посебно обучени за рад са групама незапослених лица на подизању мотивације, развоју вјештина, активног тражења посла и комуникације са послодавцима.


Клуб за тражење посла је једна од мјера активне политике које Завод пружа незапосленим лицима. Клуб за тражење посла у Источној Илиџи је десети Клуб основан у Републици Српској, а план је да се у овој години настави са ширењем мреже Клубова за тражење посла, како би што већи број незапослених лица добио ову врсту потребне подршке у активном тражењу посла.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

30.06.2023.Публикације

Статистички билтен- мај 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације