Презентација пројекта “Спознај могућности, (п)окрени се бизнису” у Дервенти и Теслићу

Сри, 22.10.2014.


Пројекат запошљавања младих YEP је у оквиру програма локалних иницијатива подржао пројекат "Спознај могућности, (п)окрени се бизнису" који имплементира организација Perpetuum Mobile из Бања Луке. Циљ пројекта је представљање подстицаја у пољопривреди за младе из руралних средина које пружа Влада Републике Српске.

Прва презентација о програму подстицаја за пољопривреду, на којој су учешће узела 24 незапослена лица одржана је 16.10.2014. године у просторијама Клуба за тражење посла у бироу Дервента. Радионици су присуствовали Илија Трнинић извршни директор, Данка Божић координатор пројекта, те представници Перпетуум Мобиле из Бања Луке, Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства и Удружења пољопривредника Дервента.

У току радионице учесницима је представљен информативни филм о начинима стицања подстицајних средстава, те су подјељена лична искуства кроз бављење пољопривредном од стране већине присутних учесника.

Истоимена радионица одржана је и у Теслићу, на којој је учешће узело 18 младих незапослених лица са подручја општине. У наредном периоду радионице ће бити организоване у свим Клубовима за тражење који су отворени у склопу Завода и то у Бања Луци, Градишци, Србцу, Добоју, Модричи, Новом Граду, Зворнику, Рудом и Невесињу.

 

                                                                                                                                    В. М.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

15.04.2022.Публикације

Статистички билтен- март 2022.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације