Прича младе Жељке из Приједора - Упорношћу и трудом ка жељеном циљу

Сри, 30.08.2017.


У оквиру својих редовних активности Центар за информисање, савјетовање и обуку ЦИСО  пружа незапосленим лицима услуге савјетовања, информисања и оспособљавања са циљем њиховог што бржег и лакшег запошљавања. Нагласак је на мотивисању младих незапослених лица на активно тражење посла, те повећању њихових капацитета запошљивости.

Једна од оних која је укључена у активности ЦИСО центра Приједор је и Жељка Згоњанин. Жељка је дипломирани инжењер саобраћаја, смјер телекомуникације.

„Након завршеног факултета пријавила сам се на Биро. Прошла сам кроз активности које организује ЦИСО, што свакако сматрам врло корисним.“ започиње своју причу ова млада Приједорчанка.

 „У ЦИСО центру сам сазнала да постоји могућност за волонтирање у једној локалној организацији. Отишла сам на разговор, те добила прилику да се докажем. Иако се није радило директно о послу у мојој струци, морам признати да сам научила доста корисних ствари, те упознала много нових и занимљивих људи. До сада сам учествовала на различитим обукама и била укључена у различите пројекте, чиме сам значајно унаприједила своје вјештине и повећала своје компетенције. Истовремено радим пар хонорарних послова који су ми значајан извор прихода.“ каже Жељка.

„Ја сам особа која вјерује да човјек треба да учи кроз цијели свој живот. Сматрам да учење не престаје оног момента када се добије диплома, те да је неопходно уложити додатни труд да би се дошло до свог циља. У плану ми је и наставак школовања, јер сматрам да ћу тако повећати шансе да дођем до жељеног посла. Савјетујем младим људима који су у потрази за послом да дођу у ЦИСО центр, јер ће ту добити много корисних савјета и информација. Проналазак посла може бити дуг пут, а на њима је да направе први корак. Млад човјек не треба одбијати послове, док не дође до жељеног, јер из сваког од њих ће нешто научити, те треба искористити сваку могућност за додатну едукацију, јер се тако повећавају шансе за остварење њиховог циља.“ завршава своју причу Жељка.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

22.12.2023.Публикације

Статистички билтен- новембар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за новембар 2023.

Све публикације