ПРИПРАВНИЧКИ СТАЖ ЗА ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ПРОСВЈЕТНЕ СТРУКЕ

Уто, 25.08.2020.


Директор ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић састао се данас у Палама са министром просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић. На састанку су договорили да се за укупно осамнаестеро дјеце погинулих бораца ријеши статус у смислу обављања приправничког стажа, а који су просвјетне струке.

На иницијативу Републичке организације породица заоробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, разговарали смо у Министарству просвјете по питању идеје о обављању приправничког стажа будућих просвјетних радника. Ми смо одмах контактирали ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и господина Вујичића јер знамо да они спроводе програме за подстицај за запошљавање приправника и наишли смо на његову подршку у смислу рјешавања статуса управо категорије дјеце погинулих бораца, који су просвјетне струке и нису одрадили приправнички стаж, рекла је Тривићева.

Сви они који су били пријављени на евиденцију Завода и који су се налазили на листи удружења, а испуњавали су услове које диктира програм Завода за запошљавање сада су у прилици да стекну право и могућност за обављање приправничког стажа у основним и средњим школама у Републици Српској.

Министарство просвјете и културе похваљује сваки напор Завода за запошљавање у том смислу, а посебно је важно да дјеца погинулих бораца одрађивањем приправничког стажа стичу равноправан статус у смислу пријаве на конкурс и коначног запошљавања, истиче Тривићева.

Током састанка, осим о овој важној теми, било је ријечи о унапређењу сарадње Завода и ресорног министарства, која је и сада на високом нивоу, казао је директор Завода за запошљавање Мирослава Вујичић те да ће убудуће заједнички дјеловати у смислу усаглашавања потреба тржишта рада са уписном политиком у Републици Српској, што је од низа активности један од наших најважнијих облика сарадње са Министарством просвјете и културе.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације