Припрема за штампу ,,D-PRINT” Драган Сарић, Дервента

Пет, 23.04.2021.


Један од позитивних примјера оправданости пројекта самозапошљавања из категорије које су изузетно осјетљиве, а које је суфинансирао ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске у 2020. години, кроз Програм ,,Заједно до послаˮ, је и прича младог и амбициозног Драгана Сарића из Дервенте. 

Жеља за покретањем и напредовањем у властитом бизнису јавила се у вријеме док је радио као менаџер продаје у фирми код послодавца.

Пријавом на евиденцију незапослених лица у бироу Дервента, добио је информацију да је расписан Јавни позив за програме запошљавања и самозапошљавања Завода за запошљавање. Био је одлучан да поднесе захтјев и покрене властити бизнис - припрема и штампа визиткартица, брошура, реклама и друго.

Одобрена средства уложио је у куповину неопходне опреме и машина за рад.

У прошлој години пандемија је доста утицала на пословање и Драган тренутно ради сам, а уколико дође до проширења услуга, планира да запосли још једног радника. 

Драган истиче да му је подршка Завода за запошљавање и Владе Републике Српске у виду подстицајних средстава умногоме олакшала пут до покретања властитог бизниса.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

25.05.2023.Публикације

Статистички билтен- април 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације