Објављен Јавни позив по Пројекту подршке запошљавању Рома у Републици Српскоj у 2015. години

Сри, 21.01.2015.


Завод за запошљавање Републике Српске објавио је данас Јавни позив по Пројекту подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2015. години који финасира Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, а реализује Завод за запошљавање.

Циљ пројекта је стварање повољнијих услова за самозапошљавање Рома, стимулисање послодаваца на запошљавање Рома, економска и социјална интеграција ромске популације на подручју цијеле Републике Српске.
Пројекат представља мјеру активне политике запошљавања која је садржана и у ревидираном Акционом планом Босне и Херцеговине за рјешавање проблема Рома у области запошљавања, стамбеног збрињавања и здравствене заштите 2013-2016.године, као и Акционом плану запошљавања Републике Српске. Ријеч је о запошљавању лица из теже запошљиве категорије незапослених и њиме се, између осталог настоје ублажити посљедице лошег економског и социјалног статуса ове групе.

Јавни позив за наведени пројекат отворен је до 23.03.2015. године, а све детаљније информације у вези са евентуалним учешћем по Пројекту, осим на интернет страници Завода (http://www.zzzrs.net/index.php/projekat/projekat_zaposhljavanja_roma/), заинтересовани могу добити у свим филијалама и бироима Завода за запошљавање Републике Српске.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације