Прво запошљавање у Прњавору у оквиру ЕУ пројекта “Подршка локалним партнерствима за запошљавање у БиХ”

Сри, 07.02.2018.


У оквиру пројекта „Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини”, а које проводи Међународна организација рада (ИЛО) у јануару ове године запослена су четири лица у предузећу „К.Л.М.” доо Прњавор. Оне су четири од укупно 75 незапослених особа из Прњавора које ће кроз обуке које организује Локално партнерство бити оспособљене за рад у металопрерађивачкој, дрвопрерађивачкој, прехрамбеној и индустрији коже и обуће.

Због добрих резултата и залагања током обуке, четири жене почеле су радити као шивачице у производњи обуће од којих су двије из категорије незапослених преко десет година.

Партнерство сачињавају Агенција за развој предузећа „ЕДА” Бања Лука (вођа активности), Општина Прњавор, ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, Центар средњих школа „Иво Андрић”, те предузећа „МИ-Тривас” доо и „Топлинг” доо из Прњавора.

Активности Партнерства проводе се под називом „Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност“ и за циљ имају успостављање баланса између понуде и потражње радне снаге на локалном тржишту рада кроз развој и провођење програма обуке за занимања у потражњи, запошљавање и повећање продуктивности и конкурентности локалних произвођача.

Од 1. децембра 2017. године до данас, кроз пројекат је запослено 14 особа, а више од 600 лица ће бити запослено до јануара 2019. године.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм обуке, доквалификације и преквалификације у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Водич кроз занимања
Драги ученици, Пред вама је приручник који ће вам корисно…

Све публикације