Размјена искустава гаранција за добру сарадњу

Уто, 24.09.2019.


Делегација Завода за запошљавање Републике Српске, коју је предводио директор Мирослав Вујичић, посјетила је Филијалу Јагодина НСЗ, гдје се састала са делегацијом НСЗ, на челу са директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем.

„Сарадња између Републике Србије и Републике Српске је изузетно чврста, а овакви сусрети представљају прилику за размјену добрих искустава. На њима дефинишемо оно што је најбоље у мјерама активне политике запошљавања. То су драгоцјена искуства и веома корисна за рад обје службе“, истакао је овом приликом Мартиновић.

На питање да ли постоје неки конкретни пројекти које заједнички реализују двије службе, Мартиновић је рекао да су посјете, за сада, базиране само на размјени искустава, али и да постоје неки облици сарадње.

„Република Српска усмјерава значајна средства за мјере активне политике запошљавања, као и Република Србија. Иако имамо потписан билатерални споразум са БиХ, није било значајних посредовања. Грађани још увијек одлазе самостално на рад у иностранство. У овој години издато је 166 дозвола за рад држављанима БиХ“, рекао је Мартиновић.

Мирослав Вујичић, директор ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске, рекао је да му је изузетно драго што се налази у Јагодини, у посјети Републици Србији и Националној служби за запошљавање.

„Сарадња наших служби је на високом нивоу и базирана је прије свега на размјени искустава. Србија је увијек расположена за сарадњу, па смо имали и заједнички пројекат са Владом Републике Србије, који је такође успјешно реализован“, истакао је Вујучић.

Он је рекао да је тренд у Републици Српској смањење броја незапослених на евиденцији Завода. Крајем 2018. године на евиденцији ЈУ ЗЗЗРС било је 95.000 незапослених, а значајан допринос смањењу незапослености дале су мјере које спроводи Завод.

На састанку је најављен наставак сарадње кроз студијске посјете, како би се кроз директне сусрете и што конкретније упознавање са мјерама активне политике запошљавања унаприједио и иновирао рад Националне службе и Завода за запошљавање Републике Српске.

Након састанка са делегацијом Националне службе за запошљавање, уприличен је и састанак  са представницима градске управе Града Јагодина, градоначелником  Ратком Стевановићем и предсједником Скупштине града  Драганом Марковићем Палмом.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Квалификовани радници
Квалификовани радници на евиденцији за Завода за запошљавање

Све публикације