Ректор Универзитета у Источном Сарајеву у посјети Заводу

Чет, 05.05.2016.


Директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић састао се данас у Палама са ректором Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радославом Грујићем. 

Током састанка је било ријечи о неопходности унапријеђења и усклађивања система образовања с потребама тржишта рада. Квалитетан образовни процес, знање и одговарајуће вјештине представљају основни предуслов за стварање друштва знања, повећања продуктивности и конкурентности привреде.

Усаглашено је да треба наћи начине рјешавања системске неусклађености понуде и потражње радне снаге и предвиђања будућих потреба за квалификацијама и вјештинама које су потребне за стварање квалитетног кадра који би могао да одговори захтјевима тржишта. У том погледу треба радити на развоју и унапрјеђењу сарадње Завода и Универзитета, који представља окосницу развоја града Источно Сарајево.

Разговарано је о међусобној помоћи и сарадњи Завода и Универзитета у оквиру пројеката Европске уније и других фондова који би се односили на унапрјеђење система образовања у циљу запошљавања. Истакнуто је да двије институције од раније имају добру сарадњу и да ће и даље радити на унапрјеђењу добрих односа. 

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информацијe за послодавце
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације