Потписивање уговора са послодавцима у Зворнику

Уто, 28.08.2018.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, потписао је у Зворнику уговоре са послодавцима и незапосленим лицима, а којима су одобрена подстицајна средства по програмима запошљавања и самозапошљавања Завода за запошљавање Републике Српске.

„Захваљујући реализацији шест програма које финансира Завод за запошљавање и Влада Републике Српске, потписали смо уговоре са 37 послодаваца о запошљавању 99 радника, са 12 лица која ће покренути властити посао, као и са 12 послодаваца код којих је за 71 радника остварен поврат доприноса и пореза, за шта је Завод обезбиједио 763.000 КМ”, истакао је Вујичић. Он је рекао да ће у овој години кроз реализацију пројеката Завода и реализацију пројеката Градске управе у Зворнику, посао добити око 400 лица.

Вујичић је нагласио да сви ови програми знатно доприносе смањењу незапослености у Републици Српској те да је укупна вриједност програма за ову годину 18 милиона КМ, за запошљавање преко 5.000 лица.
У Зворнику су потписани уговори и са послодавцима из општине Шековићи, којима је обухваћено 35 лица која активно траже посао, за шта је издвојено укупно 135.000 КМ.


Уговори су потписани у оквиру Програма подршке запошљавању у привреди путем исплате подстицаја у висини уплаћених пореза и доприноса, те Програма суфинансирања запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида „Заједно до посла”. Потписаним уговорима обухваћена су и лица из Програма запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди, Програма подршке запошљавању Рома у Републици Српској, Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника и Програма обуке, доквалификације и преквалификације.

Све вијести

Остале вијести

09.04.2019. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2019. години
 ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Економска криза
Завод за запошљавање Републике Српске се крајем 2008. године…

Све публикације