Потписивање уговора са послодавцима у Зворнику

Уто, 28.08.2018.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, потписао је у Зворнику уговоре са послодавцима и незапосленим лицима, а којима су одобрена подстицајна средства по програмима запошљавања и самозапошљавања Завода за запошљавање Републике Српске.

„Захваљујући реализацији шест програма које финансира Завод за запошљавање и Влада Републике Српске, потписали смо уговоре са 37 послодаваца о запошљавању 99 радника, са 12 лица која ће покренути властити посао, као и са 12 послодаваца код којих је за 71 радника остварен поврат доприноса и пореза, за шта је Завод обезбиједио 763.000 КМ”, истакао је Вујичић. Он је рекао да ће у овој години кроз реализацију пројеката Завода и реализацију пројеката Градске управе у Зворнику, посао добити око 400 лица.

Вујичић је нагласио да сви ови програми знатно доприносе смањењу незапослености у Републици Српској те да је укупна вриједност програма за ову годину 18 милиона КМ, за запошљавање преко 5.000 лица.
У Зворнику су потписани уговори и са послодавцима из општине Шековићи, којима је обухваћено 35 лица која активно траже посао, за шта је издвојено укупно 135.000 КМ.


Уговори су потписани у оквиру Програма подршке запошљавању у привреди путем исплате подстицаја у висини уплаћених пореза и доприноса, те Програма суфинансирања запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида „Заједно до посла”. Потписаним уговорима обухваћена су и лица из Програма запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди, Програма подршке запошљавању Рома у Републици Српској, Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника и Програма обуке, доквалификације и преквалификације.

Све вијести

Остале вијести

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

31.07.2016.Публикације

Статистички Билтен - јули 2018.
Статистички Билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације