Сајам занимања у Бања Луци

Чет, 31.03.2016.


Ученицима деветих разреда основних школа представљена су занимања и средње школе на шестом интерактивном Сајаму средњих школа, који је одржан 30. марта 2016. године у Дому омладине. Основни циљ сајма је презентација и промоција средњих школа и занимања на подручју града Бања Лука.

На Сајму је представљено више од 70 занимања из 12 средњих школа. Ученици техничке, грађевинске, технолошке, пољоривредне и других школа су на интерактиван начин представљали одређена занимања, те на практичним примјерима показали производе свога рада, са циљем да мотивишу и помогну будућим средњошколцима да сазнају што више о одређеним занимањима и да што лакше донесу одлуку у ком смјеру ће ићи њихово образовање.

Наиме, да би се ученици могли прилагодити условима и промјенама на тржишту рада, потребно их је информисати о дефицитарним занимањима, те им помоћи да сагледају могућности које им пружа средњошколско образовање у даљем развоју каријере. Завод за запошљавање Републике Српске је том приликом представио своје програме и мјере активне политике запошљавања, те подршку у тражењу посла коју пружа свим незапосленим особама, а посебно програм Клуба за тражење посла којег успјешно проводи више од 4 године, а кроз који је у Републици Српкој прошло 3063 младе особе од чега се 1336 њих запослило.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације