Сајам занимања у Бања Луци

Пет, 20.05.2016.


У организацији Министарства просвјете и културе РС, Републичке агенција за развој малих и средњих предузећа и Унија удружења послодаваца данас је у дворани Борик у Бања Луци одржан први по реду "Сајам занимања".

Циљ Сајма занимања јесте упознавање ученика са струкама и занимањима за школску 2016/17. годину са посебним акцентом на занате и струке у оквиру привреде. Ученици и њихови родитељи разговарали су професорима средњих школа и представницима стручних служби о карактеристикама одређених занимања, те су добили информације да ће у новој школској години биће уведена нова занимања из области енергетике и хортикултуре, и занимања часовничар, оптичар и златар, а све са циљем увезивања образовања са потребама тржиштем рада.

 

На Сајму занимања свој штанд имао је и Завод за запошљавање Републике Српске који је привукао велику пажњу како будућих средњошколаца тако и родитеља. Свим заинтересованим били су доступни подаци о броју евидентираних незапослених лица по струкама и занимањима за све градове и општине у РС, као и подаци о исказаним интересима послодавца за радном снагом по општинама.

Представници Завода су овом приликом представили своје програме и мјере активне политике запошљавања, те подршку у тражењу посла коју пружа свим незапосленим особама кроз клубове за тражење посала и центре за информисање савјетовање и обуку.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

30.06.2023.Публикације

Статистички билтен- мај 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације