Састанак директора Вујичића са генералним директором Службе за запошљавање Републике Аустрије

Сри, 12.10.2016.


Начин реализацијe пројеката из области запошљавања у Републици Српској, те размјена искустава са Регионалном службом запошљавања Аустрије, теме су о којима су данас у Бечу разговарали директор Завода за запошљавање Републике Српске, Мирослав Вујичић и генерални директор Службе за запошљавање Аустрије, Херберт Бухингер (Herbert Buchinger).

Циљ састанка је подијелити искуства о томе како се службе за запошљавање из Аустије, Србије и Републике Српске као пружаоци услуга односе у раду са незапосленим лицима, те како кроз активне мјере и пројекте суфинасирања запошљавања постичу запосленост на подручју свог дјеловања.

Вујичић је представнике Аустрије упознао са услугама и активностима, те мјерама активне политике које Завод за запошљавање предузима у циљу смањења укупне незапослености у Републици Српској, те истакао послодавце као кључне партнере у рјешавању проблема незапослености.

Вујичић се осврнуо и на актуелне податке о броју незапослених лица у Републици Српској наводећи да је континуиран пад незапослених лица забиљежен од јануара мјесеца, а да је закључно са септембром 2016. године на евиденцији незапослених Завода пријављено 128.464 лица, што је за 9.038 или 6,6% мање у односу на исти период прошле године.

На данашњем састанку су идентификована могућа поља сарадње и то у области запошљавања, те су размјењена искуства везана за подстицање запошљавања у пољопривредном сектору у Аустрији, а која би се могла примјенити и у Републици Српској те дати добре резултате.

Састанку са генералним директором Службе за запошљавање Аустрије присуствовали су и представници Националне службе за запошљавање Републике Србије на челу са директором Зораном Мартиновићем, предтавници Агенције за рад и запошљавање БиХ на челу са Муамером Бандићем, те представници из Републике Српске.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

27.10.2023.Публикације

Статистички билтен- септембар 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за септембар 2023. године

Све публикације