Састанак са представницима Привредне коморе - Циљ брже и траспарентније запошљавање

Пет, 13.10.2017.


Поводом анализе стања у области запошљавања на подручју Филијале Источно Сарајево, реализације пројеката запошљавања, те утврђивања будуће сарадње са локалним заједницама, данас је у Палама одржан састанак директора ЈУ Завода за запошљавање РС Мирослава Вујичића са представницима општина са подручја Филијале Источно Сарајево, те представницима Привредне коморе регије Источно Сарајево.

"Незапосленост у Српској у овој години смањена је за око 10 одсто у односу на прошлу годину, а позитивни показатељи су евидентни и на нивоу регије Источно Сарајево" казао је Вујичић, и додао, да је све ово резултат заједничког рада Завода за запoшљавање и локалних администрација.

Вујичић је рекао да је ријеч о редовном састанку чији је циљ усаглашавање пројеката Завода са стратегијама општина и њиховим пројектима, а све у циљу бржег и транспарентнијег запошљавања. Он је додао да ће Завод за запошљавање Републике Српске потписати Протокол о међусобној сарадњи са општинама како би оне могле бити носиоци активности и наступити према међународним агенцијама када је ријеч о запошљавању.

Директор подручне Привредне коморе Источно Сарајево Винка Мићић констатовала је да Комора, Завод за запошљавање и локалне заједнице заједнички раде у циљу побољшања пословног амбијента. "Привредна комора, прије свега, заступа интересе привредних друштава", рекла је Мићићева и указала на важност усклађивања база података. Према њеним ријечима, Комора има добро уређен регистар привредних субјеката, који може бити од помоћи и Заводу и општинама.

Начелник општине Пале Бошко Југовић оцијенио је да добро уређене базе података могу помоћи локалним заједницама у креирању буџета, посебно када су у питању средства намијењена запошљавању. Подсјећајући да је у општинама у току израда буџета за наредну годину, добро је да се зна шта Завод за запошљавање Републике Српске планира радити у наредном периоду, како би у што бољој координацији био смањен број незапослених.

На састанку је, према томе, договорено успостављање базе података између локалних заједница, Привредне коморе и Завода за запошљавање - Филијале Источно Сарајево. Акценат је стављен и на усаглашавање података општинских борачких организација, посебно евиденције дјеце погинулих бораца у циљу рјешавања питања запошљавања ове категорије.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације