Бијељина: Пасош компетенција за 16 лица

Чет, 24.12.2015.


ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, у складу са функцијама и задацима, проводи пројекте и активности које подижу конкурентност незапослених лица на тржишту рада на виши ниво. Једна од активности је провођење савјетовања незапослених лица за "Пасош компетенција", који се организује у сарадњи са њемачком владином организацијом GIZ (Подршка образовању одраслих - Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GmbH).

Од краја јуна ове године у филијали Бијељина се проводе савјетовања са заинтересованим незапосленим лицима у циљу њихове саморефлексије стечених вјештина у формалном и неформалном образовању, кроз пословни живот и праксу, организације и удружења, као и у породици, интересовањима и хобијем, те кроз посебне животне ситуације.

Савјетовања је завршило укупно тринаест незапослених лица са евиденције филијале Бијељина, а до краја године ће савјетовање завршити још троје незапослених лица. У уторак, 22.12.2015.године у просторијама филијале Бијељина уручено је пет Потврда Пасоша компетенција лицима који су завршили савјетовање у току новембра и децембра.

Савјетована лица истичу да су кроз савјетовање стекли самопоуздање, препознали неке своје вјештине којих нису били свјесни и подсјетили се на искуства која су стекли током живота и рада у различитим околностима. Нагласили су задовољство односом ЈУ Завод за запошљавање РС у настојањима да на различите начине пружи помоћ незапосленим лицима у активном тражењу посла и њиховим додатним едукацијама за наступ на тржишту рада.

Савјетник за Пасош компетенција у филијали Бијељина, Жељко Кустурић је истакао да су незапослена лица заинтересована за савјетовање, јер посједују бројне вјештине стечене изван формалног образовања и у различитим животним ситуацијама.

Посебан значај је посвећен послодавцима и њиховом упознавању са инструментом "Пасош компетенција", односно користима које овај документ доноси послодавцу у избору лица при заснивању радног односа. Поред прошлогодишње презентације групи послодаваца, путем електронске поште, преко сто послодаваца је упознато са пројектом и обостраним користима незапослених лица и послодаваца које пружа "Пасош компетенција".

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

01.12.2023.Публикације

Статистички билтен- октобар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за октобар мјесец 2023.

Све публикације