“СЕКА СОАП” ПРИЈЕДОР-УЗ ПОМОЋ ЗАВОДА ДО ЛАКШЕГ ЗАПОСЛЕЊА

Сри, 03.06.2020.


„Сека соапˮ је бренд сапуна Младене Ступар из Приједора, настао након безуспјешне потраге за послом. Као особа са инвалидитетом и дипломом санитарног инжењера, Младена је производњом сапуна започела властити посао, а тржишту понудила уникатан и квалитетан домаћи производ.

Идеју о покретању сопственог бизниса добила je прије двије године, када је у недостатку посла размишљала чиме би могла да се бави.

Одувијек је имала жељу да производи нешто што ће имати њен потпис, а бити корисно и креативно, те се након дугог истраживања одлучила за производњу домаћих сапуна.

„Схвативши колико је домаћи сапун здравији од индустријског, те колико имам простора за сопствену креативност и маштовитост, одлучила сам да то постане моје главно занимање. Цијела прича је добила на значају у октобру 2018. године. Након конкурисања за Програм подстицања развоја предузетништва код младих старости до 35 година - Стартап (,,start-upˮ) Српска, Завода за запошљавање Републике Српске, добила сам новчана средства за самозапошљавање. Од тада је развој мог бизниса кренуо убрзано, а интересовање за сапуне које нудим све већеˮ, каже Младена.

„За сада су из производње изашла три сапуна: ‘Филип’, ‘Марта’ и ‘Луиз’. Сапуни се разликују у аромама које додајем на самом крају. ‘Филип’ је са кукурузовим брашном и етеричним уљем од рузмарина, ‘Марта’ је са сушеном лавандом, домаћим сушеним рузмарином и етеричним уљем од лаванде, а ‘Луиз’ је са додатком екстра дјевичанског маслиновог уљаˮ, говори нам Младена.

Велику подршку у раду има од брата, мајке, оца и мужа који јој помажу у свим фазама производње и продаје.


Све вијести

Остале вијести

22.07.2020. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

28.02.2020.Публикације

Статистички билтен- јануар 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације