Шести састанак радне групе ИПА Пројекта

Сри, 06.04.2022.


Имплементација ИПА (2016) Пројекта ,,Образовање за запошљавање” (Е4Е) започела је у другој половини 2020. године, а активности су настављене и почетком 2022. године.

Циљ Пројекта је да доведе до развоја људских ресурса у складу са потребама тржишта рада, односно повећање релевантности образовања у односу на тржиште рада и ширење капацитета људских ресурса на свим нивоима образовања.

Пројекат се састоји из четири компоненте: Транзиција из образовања у свијет рада; Осигурање квалитета високог образовања; Реформа образовања наставника и Развој људских ресурса у сектору образовања.

Завод за запошљавање Републике Српске препознао је значај каријерне оријентације, те је именовао Јовану Јанковић за члана радне групе, која је везана за прву компоненту Пројекта „Транзиција из образовања у свијет радаˮ.

Завод за запошљавање је узео учешће у овом Пројекту како би се унаприједио рад са лицима која су завршила свој образовни процес, а која посједују занимања која данас нису тражена на тржишту рада.

Иако је одавно признат значај каријерне оријентације и даље је битно радити на оснаживању и повезивању образовања и тржишта рада, како би се успјешно ријешио дугорочни проблем који се односи на задовољавање и испуњавање услова послодаваца.

Пројектом је дефинисано двадесет седам активности које ће се реализовати у периоду од тридесет мјесеци колико је предвиђено трајање Пројекта, а њиме су обухваћене институције надлежне за рад, запошљавање и образовање у БиХ.

ФОТО: https://education4employment.eu/

Све вијести

Остале вијести

03.02.2022. Пројекти ЗЗЗРС

ПРОГРАМ ЗАПОШЉАВАЊА И САМОЗАПОШЉАВАЊА ЦИЉНИХ КАТЕГОРИЈА У ПРИВРЕДИ У 2022. ГОДИНИ
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

03.06.2021.Публикације

Статистички билтен- април 2021.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације