Споразум о техничкој помоћи у области запошљавања у пољопривреди и агробизнису

Пет, 06.07.2018.


Споразум о техничкој помоћи у области запошљавања у пољопривреди и агробизнису потписали су данас у Палама директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић и замјеница шефа пројекта за  USAID/sweden FARMA II Мериха Манојловић.

Овим Споразумом регулишу се заједничке активности на остваривању циљева сарадње, а који укључују заједничке едукативне активности за учеснике програма, заједничке активности на бази утврђених потреба, те мјере које ће допринијети повећању укупне запошљивости на подручју Републике Српске.

 

Пројекат USAID/sweden FARMA II ће подразумијевати систем комбиноване савјетодавне и финансијске подршке предузетницима са циљем подстицаја запошљавања у пољопривреди и развоју предузетничких вјештина, а чији би корисници били и апликанти кроз програме самозапошљавања у пољопривредним дјелатностима, а у складу са Акционим планом запошљавања за 2018. годину.

Поред апликаната по програмима Завода, могућност учешћа би се дала и другим заинтересованим лицима, с тим што ће приоритет у наведеним активностима USAID/sweden FARMA II Пројекат дати женама.

 

Све вијести

Остале вијести

06.02.2019. Остали пројекти

Запошљавање радника у Републици Словенији
Из Завода за запошљавање Републике Словеније свакодневно…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Мој пут у свијет рада
Драги ученици! Кроз садржај ове брошуре желимо да вас упознамо…

Све публикације