Споразум о техничкој помоћи у области запошљавања у пољопривреди и агробизнису

Пет, 06.07.2018.


Споразум о техничкој помоћи у области запошљавања у пољопривреди и агробизнису потписали су данас у Палама директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић и замјеница шефа пројекта за  USAID/sweden FARMA II Мериха Манојловић.

Овим Споразумом регулишу се заједничке активности на остваривању циљева сарадње, а који укључују заједничке едукативне активности за учеснике програма, заједничке активности на бази утврђених потреба, те мјере које ће допринијети повећању укупне запошљивости на подручју Републике Српске.

 

Пројекат USAID/sweden FARMA II ће подразумијевати систем комбиноване савјетодавне и финансијске подршке предузетницима са циљем подстицаја запошљавања у пољопривреди и развоју предузетничких вјештина, а чији би корисници били и апликанти кроз програме самозапошљавања у пољопривредним дјелатностима, а у складу са Акционим планом запошљавања за 2018. годину.

Поред апликаната по програмима Завода, могућност учешћа би се дала и другим заинтересованим лицима, с тим што ће приоритет у наведеним активностима USAID/sweden FARMA II Пројекат дати женама.

 

Све вијести

Остале вијести

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм обуке, доквалификације и преквалификације у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

26.12.2017. Остали пројекти

Феријални рад у Њемачкој у 2018. години
Завод за запошљавање Републике Српске и ове године…

Сви пројекти

01.07.2016.Публикације

Статистички Билтен - октобар 2018.
Статистички Билтен ЈУ Завод за запошљавање РС

Све публикације