„Срећа” с.п. Приједор - примјер самозапошљавања

Сри, 07.11.2018.


Свакодневни живот и изазови у њему често нам онемогућавају развој креативности и предузетничког духа. Међутим, упркос тешкој свакодневици, постоје и они који својом предузимљивошћу и креативним идејама ипак дођу до рјешења. Таква је и прича Санеле Бехлић из Чаракова (Приједор).

Наиме, Санела је одлучила да на свом породичном имању засади аронију и тиме покуша обезбиједити бољу будућност себи и својој породици.

Са жељом и ентузијазмом да направи нешто „својим рукама", Санела је искористила подстицај за самозапошљавање незапослених лица који је ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализовао у 2017. години. Подстицајна средства Завода помогла су јој да купи опрему и саднице које су јој недостајале за отпочињање производње. Санела се одлучила за производњу сока и џема од ароније која је позната по својим љековитим својствима. Квалитет њених производа потврђују и многобројни купци из дијаспоре који цијене наше, домаће производе.

Прича Санеле Бехлић једна је од позитивних примјера како се са ограниченим могућностима, али уз много труда и залагања могу остварити зацртани циљеви.

Све вијести

Остале вијести

27.12.2019. Остали пројекти

Феријални рад у СР Њемачкој у 2020. години
Агенција за рад и запошљавање Босне и Херцеговине и Завод…

Сви пројекти

10.02.2015.Публикације

Избор занимања - планирајте своју каријеру!
Будући средњошколци и студенти, вријеме је за доношење…

Све публикације