У „Алумини“ отворена врата за 25 приправника

Пет, 29.08.2014.


Компанија „Алумина" из Зворника расписала је конкурс за запошљавање 25 високообразованих приправника, у оквиру пројекта „Први посао" који реализује Влада Републике Српске, Завод за запошљавање и послодавци, саопштено је данас из Службе за односе с јавношћу ове компаније.

Компанија „Алумина" ће овим пројектом ангажовати шест дипломираних инжењера хемијске технологије, пет дипломираних економиста, два дипломирана правника, шест дипломираних инжењера електротехнике, два дипломирана машинска инжењера, једног дипломираног инжењера пословне информатике, два дипломирана инжењера металургије и једног дипломираног инжењера заштите животне и радне средине.

Директор Сектора за опште и кадровске послове „Алумине" Андрија Кулић рекао је да ће овај зворнички колектив пружити шансу најбољим младим кадровима са високом стручном спремом да, након једногодишњег приправничког стажа, наставе свој ангажман у „Алумини".

Истичући да су млади стручни људи у овој фабрици добродошли, Кулић је рекао да је људски ресурс веома важан за пословни резултат компаније, због чега се активно прати и ситуацију на тржишту рада.

Компанија „Алумина" је аплицирала и за још два пројекта Завода за запошљавање Републике Српске.

У оквиру пројекта подршке запошљавању у привреди Републике Српске, компанија „Алумина" је пријавила потребе за запошљавањем 28 извршилаца свих образовних профила, док у пројекту „Заједно до посла", који предвиђа подршку запошљавању и самозапошљавању ратних војних инвалида Војске Републике Српске, дјеце погинулих бораца, као и незапослених демобилисаних бораца, „Алумина" је исказала потребу за пријемом 31 лице.

Компанија „Алумина" тренутно запошљава више од 1.100 радника, а због потребе посла ангажовано је и око 150 радника по уговору о дјелу.

 

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације