У НЕВЕСИЊУ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НЕЗАПОСЛЕНИМ ЛИЦИМА: ЗА 174 КОРИСНИКА ОБЕЗБИЈЕЂЕНО 1,7 МИЛИОНА КМ

Чет, 17.06.2021.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас у Невесињу уговоре са 143 демобилисана борца и четири послодавца којима су одобрена средства по Програму "Заједно до посла". За 174 корисинка у општини Невесиње кроз три Програма самозапошљавања обезбјеђено је 1,7 милиона КМ што је највише у Републици Српској.

Завод за запошљавање заједно са Владом Републике Српске за демобилисане борце обезбједио је по 10.000 КМ, а предвиђено је да 70 одсто средстава буде исплаћено у овој, док ће остатак средстава бити исплаћен  наредне године.

Директор Завода за запошљавање Мирослав Вујучић рекао је да су незапослени демобилисани борци у Невесињу показали велико интересовање за програм "Заједно до посла"  и да су добили највише средстава за своје пословне идеје.

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да је ово пун погодак Завода и Владе РС и велики подстрек за незапослене у једној малој општини као што је Невесиње. Очекује да корисници средстава развију личне бизнисе, побољшају услове у пољопривреди, повежу радни стаж или да на друге начине остваре своје идеје и потребе.

Корисници средстав су задовољни.

Радмило Грубачић каже да је Влада овим програмом дала велико поштовање и разум према демобилисаним борцима. Радује га што су одобрени сви захтјеви који су успуњавали услове конкурса.

Светозар Иванишевић своје пословне идеје остварује у пољопривреди и грађевинарству. Сматра да је ово значајна помоћ за почетак посла и побољшање услова живота. очекује да корисници средстава временом постану самостални за вођење покренутог бизниса.

Уговори су данас потисани и са послодавцима којима су одобрена средства по Програму подршке запошљавању у привреди путем исплате подстицаја у висини уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање радника  и Програму запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди.

 

Извор: Радио Невесиње

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

22.12.2023.Публикације

Статистички билтен- новембар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за новембар 2023.

Све публикације