У Рогатици потписани уговори о запошљавању и самозапошљавању

Уто, 15.06.2021.


Програми Завода за запошљавање Републике Српске из године у годину помажу незапосленим лицима да покрену сопствени бизнис, али и многим предузећима олакшавају пословање и омогућавају повећање броја радника. Тако је и ове године.

Директор Завода Мирослав Вујичић данас је у Рогатици потписао уговоре са 28 демобилисаних бораца, којима ће бити додијељено 10.000 КМ за самозапошљавање, као и уговоре са 6 послодаваца по Програму подршке запошљавању у привреди путем исплате уплаћених пореза и доприноса за запослене раднике у току 2020. године, те са 12 послодаваца по Програму запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години.

“Ове године акценат смо ставили на демобилисане борце. У Рогатици смо склопили уговоре са 28 демобилисаних бораца, тачније у програм су ушли сви који су поднијели захтјеве. Са друге стране, овдје имамо и 6 привредних субјеката који су у прошлој години, иако је била изузетно тешка, успјели да повећају број радника и сада им је омогућен поврат доприноса. Имамо и 12 послодаваца који учествују у Програму запошљавања циљних категорија, тако да се ове године у Рогатицу путем Завода за запошљавање пласира пола милиона марака “ изјавио је Вујичић.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изузетно је задовољан подршком Завода коју пружа општини Рогатица.

“Подршка коју добијамо од Завода за запошљавање сваке године заиста је за највећу захвалност. Директор Вујичић има велико разумијевање за нас и наше потребе, и увијек нам излази у сусрет “ изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

 

Извор: Општина Рогатица

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

04.07.2022.Публикације

Статистички билтен- мај 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мај мјесец 2022. године

Све публикације