У ТРЕБИЊУ ПОТПИСАНО 170 УГОВОРА О ЗАПОШЉАВАЊУ И САМОЗАПОШЉАВАЊУ

Пет, 17.06.2022.


Представници Завода за запошљавање Републике Српске и градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписали су данас уговоре са 170 лица којима су одобрена средства по програмима запошљавања и самозапошљавања, од којих је 51 приправник.

Шеф канцеларије директора Завода за запошљавање Српске Милош Голијанин рекао је да је за запошљавање 170 лица издвојено око 812.000 KМ.

Он је истакао да је у посљедње четири године у ове сврхе издвојено три милиона KМ, те да је највећа заинтересованост за запошљавање била у привреди.

Голијанин је додао да је Влада одлучила да издвоји додатна средства за све демобилисане борце који испуњавају услове по програму запошљавања.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да је веома важно да је међу лицима која ће добити посао 51 приправник, те напоменуо да је још отворен позив за самозапошљавање дјеце погинулих бораца.

"Први пут издвајамо до 20.000 KМ за самозапошљавање дјеце погинулих бораца без ограничења о којој дјелатности је ријеч", рекао је Ћурић.

Једног приправника логопеда запослиће Удружење родитеља, дјеце и омладине са потешкоћама у развоју, чији извршни директор Мијат Шаровић каже да је то један од начина да одговоре на потребе њихових корисника.

Директор Јавног предузећа "Радник" Бојан Чворо рекао је да ће запослити три радника - хигијеничара, водоинсталатера и просторног планера.

Послодавцима је остављен рок да у наредних 30 дана почну активности на запошљавању кадра који им је потребан.

 

СРНА

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

12.08.2022.Публикације

Статистички билтен- јули 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2022.

Све публикације