У Зворнику број незапослених смањен за 10 одсто

Уто, 05.12.2017.


Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић имали су данас у Зворнику радни састанак на коме су разговорали о пројектима запошљавања који су реализовани у претходном периоду.

Вујичић је истакао да је Завод у протекле двије године преко пројеката које су реализовани у Зворнику пласирао близу 2.000.000 КМ. Он је додао да је у Зворнику примјетна тендеција смањења броја незапослених.

– У Зворнику је, кад је у питању број незапослених, слична ситуација као и у Републици Српској, односно за 10 посто је мање незапослених у односу на исти период прошле године. Градска администрација нам значајно помаже и заједно улажемо напоре на смањењу броја незапослених и отварању нових радних мјеста – рекао је Вујичић.

Градоначелник Стевановић је, нагласивши да ће бити настављена добра сарадња са Заводом за запошљавање, истакао да је у прошлој години у Зворнику преко 500 људи добило прилику за први посао.

– Градска управа сваке године издвоји од 150.000 до 300.000 КМ за подстицај запошљавању. Ми смо и сада у пројекту са УНДП-ом гдје ће бити имплементирано 200.000 КМ привредним субјектима који су од августа 2016. године до августа 2017. године повећали број радних мјеста. Учествујемо у свим пројектима, имамо и властите, а наравно неко ко нам највише помаже јесте Завод за запошљавање – истакао је Стевановић.

Он је подсјетио да је Завод за запошљавање, након што је Зворник добио статус града, међу првим институцијама извршио организациону промјену те је формирао Филијалу у Зворнику.

Вујичић је, говорећи о плановима Завода за 2018. годину, рекао да је у фази завршетка израда Акционог плана запошљавања за наредну годину.

– Радимо са Владом, послали смо неке наше приједлоге и очекујемо у овом мјесецу да ће они бити искристалисани и да ћемо кренути са реализацијом пројеката почетком наредне године – рекао је Вујичић.

 

(Град Зворник)

Све вијести

Остале вијести

20.03.2017. Пројекти ЗЗЗРС

Пројекат подршке запошљавању лица изнад  50 година старости у 2017. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује “Пројекат…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације