У Зворнику број незапослених смањен за 10 одсто

Уто, 05.12.2017.


Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић имали су данас у Зворнику радни састанак на коме су разговорали о пројектима запошљавања који су реализовани у претходном периоду.

Вујичић је истакао да је Завод у протекле двије године преко пројеката које су реализовани у Зворнику пласирао близу 2.000.000 КМ. Он је додао да је у Зворнику примјетна тендеција смањења броја незапослених.

– У Зворнику је, кад је у питању број незапослених, слична ситуација као и у Републици Српској, односно за 10 посто је мање незапослених у односу на исти период прошле године. Градска администрација нам значајно помаже и заједно улажемо напоре на смањењу броја незапослених и отварању нових радних мјеста – рекао је Вујичић.

Градоначелник Стевановић је, нагласивши да ће бити настављена добра сарадња са Заводом за запошљавање, истакао да је у прошлој години у Зворнику преко 500 људи добило прилику за први посао.

– Градска управа сваке године издвоји од 150.000 до 300.000 КМ за подстицај запошљавању. Ми смо и сада у пројекту са УНДП-ом гдје ће бити имплементирано 200.000 КМ привредним субјектима који су од августа 2016. године до августа 2017. године повећали број радних мјеста. Учествујемо у свим пројектима, имамо и властите, а наравно неко ко нам највише помаже јесте Завод за запошљавање – истакао је Стевановић.

Он је подсјетио да је Завод за запошљавање, након што је Зворник добио статус града, међу првим институцијама извршио организациону промјену те је формирао Филијалу у Зворнику.

Вујичић је, говорећи о плановима Завода за 2018. годину, рекао да је у фази завршетка израда Акционог плана запошљавања за наредну годину.

– Радимо са Владом, послали смо неке наше приједлоге и очекујемо у овом мјесецу да ће они бити искристалисани и да ћемо кренути са реализацијом пројеката почетком наредне године – рекао је Вујичић.

 

(Град Зворник)

Све вијести

Остале вијести

20.03.2017. Пројекти ЗЗЗРС

Пројекат подршке запошљавању лица изнад  50 година старости у 2017. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује “Пројекат…

Сви пројекти

03.02.2017. Остали пројекти

Феријални рад у Њемачкој у 2017. години
Агенција за рад и запошљавање Босне и Херцеговине позива…

Сви пројекти

29.03.2017.Публикације

Статистички Билтен - јануар 2017.
Статистички Билтен Завода за запошљавање Републике Српске

Све публикације