У Зворнику потписани уговори по пројектима самозапошљавања и запошљавања

Сри, 26.07.2017.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је у Зворнику уговоре са послодавцима и предузетницима по пројектима самозапошљавања и запошљавања. Одобрена су средства за запошљавање 106 лица код 43 послодавца са подручја града Зворника за што су издвојена средства у износу од 600.000 КМ. За самозапошљавање, односно покретање властитог бизниса, потписани су уговори са 20 лица.

Запошљавање и самозапошљавање омогућено је у оквиру „Пројекта подршке самозапошљавању“, „Пројекта подршке запошљавању Рома у Републици Српској“, „Заједно до посла“ „Пројекту стицање радног искуства младих високе стручне спреме у статусу приправника“ и „Пројекту подршке запошљавању лица изнад 50 година“.

Вујичић је напоменуо и да се, поред пројеката у оквиру којих су данас дијељени уговори, очекује и реализација пројекта регресног плаћања доприноса у привреди за 2017. годину.

„Послодавци ће имати могућност да аплицирају на пројекат који ћемо радити заједно са Владом Републике Српске, гдје ћемо кроз регресно плаћање доприноса пласирати 16 милиона КМ за новозапослена лица искључиво у привреди. Очекујемо да Влада усвоји одлуку о подјели тих средстава и након тога ћемо расписати јавни позив за тај пројекат“, најавио је Вујичић.

Он је саопштио и да је, пратећи територијалну организацију Републике Српске, дошло до реорганизације самог Завода, односно формирана је филијала Зворник која ће са радом почети 1. августа ове године.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације