Унапређење административних процеса рада у Заводу за запошљавање Републике Српске

Сри, 26.08.2015.


У организацији Пројекта запошљавања младих (YЕП) на Јахорини се одржава радионица у којој учествују запосленици ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске (представници Централне службе, филијала и бироа) која има за циљ дефинисање и прецизирање административних процедура у раду Завода.

У наредном периоду се очекује да ће се ресурси Завода још више усмјерити на побољшање активности посредовања и савјетовања што је и приоритетна улога Завода за запошљавање.

Снимање и мапирање процеса обављено је периоду мај – јуни ове године, а са циљем скраћења трајања административних процеса, смањења трошкова и повећања ефикасности, а све то кроз савремени систем за управљање документима. У наредном периоду се очекује да ће се ресурси Завода још више усмјерити на побољшање активности посредовања и савјетовања што је у ствари и приоритена улога ЗЗЗРС.

Током данашњег дана ће се поред представника ЗЗЗРС на радионици наћи и запосленици из ЈУСЗЗКС како би се размијенила искуства о примјени новог модела рада у обје службе, али и дефинисали модалитети за унапређење и пружање бољих и квалитетнијих услуга клијентима служби незапосленима и послодавцима. Процеси рада који су развијени у Огледним бироима Ново Сарајево и Добој се примјењују у свим бироима ЈУ Служба за запошљавање Кантона Сарајево (ЈУСЗЗКС) и Завода за запошљавање Републике Српске (ЗЗЗРС) те представљају значајан искорак у раду служби у складу на најбољим европским праксама и процедурама.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Средња стручна спрема
Средња стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације