Успјешна прича из Клуба за тражење посла Дервента

Пон, 06.06.2016.


Клуб за тражење посла представља активну мјеру запошљавања која је намјењена за дугорочно незапослене младе особе те подразумјева формалну групу особа која уз помоћ савјетодавца/водитеља Клуба за тражење посла иде до остварења циља тј. запослења.

У мајску групу радионице у Клубу за тражење посла Дервента пријавила се и Жељане Татомир (24 године), дјевојка обољела од церебралне парализе која се креће само уз помоћ помагала-колица. Жељана је у редовном образовном процесу у Стручној и техничкој школи у Дервенти стекла занимање техничар рачунарства, те се на евиденцији Завода у бироу Дервента води као незапослено лице.

Жељана је прошла све обуке за тражење посла у Клубу Дервента, а највише су је радовале симулације разговор са послодавцем.

Одлучила је да своје вјештине у тражењу посла које је стекла као члан Клуба за тражење посла примјени. Заједно са водитељем Клуба у Дервенти Жељана је биографију, мотивационо писмо доставила послодавцу "Санино" д.о.о у Дервенти (производња обуће са 835 запослених радника у Дервенти и Прњавору). Њено оптимистично размишљање је ишло у правцу: "Уз толики број запослених наћи ће се нешто и за мене"!

Власници фирме д.о.о "САНИНО" одлучили су да јој пруже шансу за први посао, те ће Жељана ускоро бити дио успјешног тима и обављајући административне послове ( уз велико разумијевање послодавца дио послова ће обављати у фирми, а дио од куће због умањене радне способности).

Овом приликом позивамо сва заинтересована лица која активно траже посао да се обрате Клубовима за тражење посла, јер ће у њима сигурно добити подршку и корисна упутства у проналажењу посла. У Републици Српској у склопу бироа Завода за запошљавање активно дјелује десет Клубова за тражење посла Бања Лука, Градишка, Србац, Зворник, Теслић, Модрича, Дервента, Добој, Нови Град и Невесиње.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације