Успјешна прича младе Тање из Клуба за тражење посла Србац - труд и упорност се увијек исплате

Уто, 12.09.2017.


Клуб за тражење посла једна је од активних мјера које проводи Завод за запошљавање, намјењена првенствено младим незапосленим лицима која активно траже посао. Циљ Клуба је да помогне младима у постављању личних циљева, јачању самопоуздања и стицању вјештина потребних за тражење посла.

Једна од оних која је укључена у активности Клуба за тражење посла Србац је и Тања Шњегота. Тања је професор екологије, активна млада особа, која је свој животни пут усмјерила ка образовању, напредовању и усавршавању.

“Након завршеног факултета пријавила сам се на евиденцију незапослених Бироа Србац. Врло радо сам прихватила позив да учествујем у активностима Клуба за тражење посла. С обзиром на то да сам већ дужи низ година активан волонтер, учесник бројних семинара, радионица и едукација код нас и у иностранству, и ову обуку сам видјела као прилику за додатно усавршавање. Захваљујући свему томе, добила сам и свој први посао. Током обуке у Клубу, информисани смо о објављеним Јавним позивима Завода за запошљавање. То нам је била веома корисна информација, јер се Удружење грађана “Цезар” из Српца, у којем већ дуже вријеме волонтирам, пријавило на Пројекат запошљавања приправника са ВСС, добило подршку Завода, а резултат тога је и моје запослење,” каже Тања.

“Поручила бих младим људима да не одустају, да се стално усавршавају и напредују. Сматрам да човјек треба да учи цијели живот. Ја настављам даље са учењем и образовањем. Такође, младима бих савјетовала да прођу обуку у Клубу за тражење посла, јер осим што ће постати сигурнији у себе и побољшати своје вјештине презентовања и тражења посла, сигурно ће добити и врло корисне информације, које им, као и мени, могу помоћи да стекну своје прво радно искуство” завршава своју причу Тања.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

14.09.2022.Публикације

Статистички билтен-август 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец август 2022.

Све публикације