Успјешна прича: Звјездан Вишт

Пет, 18.05.2018.


Грађевински инжењер Звјездан Вишт 1996. године започиње властити бизнис у виду столарске радионице. Због немогућности набавке потребне машине за рад 2005. године конструисао је своју прву вакуум пресу за облагање дрвета.

Након прве машине, убрзо је затим за колеге из бранше израдио неколико преса исте намјене да би се током година усавршио и фокусирао на серијску производњу.

Национална агенција за истраживање свемира из Индије расписала је конкурс за куповину вакуум пресе за обраду карбонских влакана и синтетичких легура. На позив највећих свјетских компанија са строгим стандардима квалитета, одговорила је и тада скромна радионица Звјездана Вишта, а управо тај ангажман је највећа референца садашње компаније „Wischt" из Добоја.

Контрола квалитета, иновације, брига о купцима и конкурентски дух чине компанију „Wischt" идеалним партнером и водећим произвођачем вакуум преса, како на националном, тако и на међународном тржишту. Предузеће тренутно запошљава 26 радника, а кроз активности посредовања у запошљавању, Завод за запошљавање Републике Српске остварује веома успјешну сарадњу са менаџментом овог предузећа.

У више наврата били су корисници средстава по различитим пројектима Завода, а њиховом реализацијом запослено је седморо лица.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

29.09.2023.Публикације

Статистички билтен- август 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за август 2023. године

Све публикације