Успјешна реализација пројекта “Производњом лана до одрживих радних мјеста у пољопривреди”

Сри, 08.08.2018.


Пројекат „Производњом лана до одрживих радних мјеста у пољопривреди" је омогућио самозапошљавање у пољопривреди и укључивање у регионални пољопривредно-прехрамбени ланац за 25 незапослених лица са подручја општина Петровац, Босански Петровац, Кључ, Рибник, Дрвар и Источни Дрвар.

Ово је постигнуто кроз провођење специјално дизајнираног програма за развој узгоја алтернативних усјева под називом „Карта за запошљавање у пољопривреди" који укључује дугорочну едукативно-техничку подршку у комбинацији са субвенцијама за кандидате који су у склопу програма регистровали властита пољопривредна газдинства или обрте и одјавили се са бироа за запошљавање. Поред тога, ови корисници су стекли право да потпишу кооперантске уговоре са Пољопривредном задругом „Клековача" из Петровца која ће им гарантовати откупне цијене на остварене приносе. На овај начин, они су укључени у нови пољопривредно-прехрамбени ланац који сеже све до малопродајних компанија у БиХ, а чији развој се подржава кроз овај пројекат.

Због своје свеоубухватности, пројекат се реализује у сарадњи са још дванаест партнерских организација и институција укључујући шест општина, Пољопривредну задругу „Клековача", компанију „Житопродукт 2012", Пољопривредно-прехрамбени факултет Сарајево, Бања Лука College, Завод за запошљавање Републике Српске и Завод за запошљавање Унско-санског кантона. Пројекат се реализује у оквиру пројекта „Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини", којег финансира Еуропска унија (ЕУ) а проводи Међународна организација рада (ИЛО).

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације