Успјешне приче из Клуба за тражење посла Модрича

Сри, 02.07.2014.


Унаточ алармантно високој стопи незапослености младих, YEP својим активностима настоји направити помаке у раду служби за запошљавање те је увођењем мреже Клубова за тражење посла за младе допринио да 800 младих брже дође до посла.

Једна од локација у мрежи Клубова при Заводу за запошљавање Републике Српске која има изненађујуће добре резултате је Клуб у Модричи гдје је екипа БХРТ-а и YEP-а јуче (01.07.2014.) припремала прилоге о успјешним причама.

Подсјећања ради, YEP припрема за БХРТ серијал "Рецепт за успјех", троминутне прилоге који приказују успјешне примјере младих жена и мушкараца како би се промовисала позитивна рјешења која ће послужити као мотивација и инспирација како другим младим особама да буду истрајни у тражењу посла, тако и другим организацијама које својим активностима настоје допринијети бољој будућности за младе у БиХ.

Клуб за тражење посла у Модричи виско котира на ранг листи Клубова за тражење посла те захваљујући резултату од 69 запослених заузима треће мјесто унутар мреже Клубова. Двије успјешне приче које су јучер снимљене у Модричи су доказ да је могуће реализовати подршку за младе у тражењу посла која ће резултирати стварним запослењима. Осим тога, битно је истаћи и напоре које улаже Завод за запошљавање РС који својим активним мјерама и програмима запошљавања те савјетодавним активностима утиче да се мијења имиџ јавних служби за запошљавање. Водитељ и савјетодавац у Клубу за тражење посла у Модричи при бироу Модрича, Дејан Дујковић је задовољан досадашњим резултатима који су у посљедња два мјесеца значајно унапријеђени и добром сарадњом са НВО сектором.

За серијал "Рецепт за успјех", YEP проналази примјере обичних младих који сматрају да је успјех што уопште имају посао у овако неповољним увјетима за младе на тржишту рада.

Мара Новаковић, медицински техничар се само мјесец дана након што је завршила програм Клуба за тражење посла запослила у приватној стоматолошкој ординацији Дентал Студио Којић.

Дијана Танасић, трговински техничар се није успјела запослити у својој струци, али је захваљујући послодавцу, Фабрици обуће Алфа Модрича и Клубу за тражење посла се преквалификовала и ради као кројач.

Приликом јучерашње посјете, власник фабрике гдин Илија Јевтић је провео екипу YEP-а и БХРТ-а кроз погоне ове фабрике те је договорио и посјете чланова Клуба за тражење посла Модрича у ову фабрику како би се свим младим особама представио послове и могућност запослења у овој фабрици. Прилоге о овим успјешним причама ћете моћи погледати у наредној емисији "Рецепт за успјех".

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

22.12.2023.Публикације

Статистички билтен- новембар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за новембар 2023.

Све публикације